آیا کشمش برای دیابت ضرر دارد؟ دیابتی ها حتما بخوانند!
شاخص گلیسمی چیست؟
قبل از اینکه درباره مضرات کشمش برای دیابتیها یا فواید آن حرف بزنیم، باید بدانیم که معیار سنجش افزایش یا کاهش قند خون در بدن چیست. این معیار بهعنوان شاخص گلیسمی شناخته میشود.
شاخص گلیسمی در واقع معیاری است که نشان میدهد پس از مصرف کربوهیدراتها چقدر قند درون بدن آزاد میشود.
طبق این شاخص؛ کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، باید مواد غذایی و میوههای دارای شاخص قند پایین را مصرف کنند. چون تنها در این صورت است که میتوان قند خون بدن را کنترل کرد و جلوی افزایش آن را گرفت.
مطالب مرتبط: پنج خاصیت متمایزکننده کشمش
آیا دیابتیها میتوانند کشمش بخورند؟
اغلب میوهها به دلیل وجود فیبر دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند؛ اما کشمش و میوههای شیرین شاخص گلیسمیشان بالاتر است و در رده مواد غذایی با شاخص گلیسمی متوسط قرار میگیرند. به همین خاطر سوالی که اغلب دیابتیها دارند این است که: «آیا میتوانم کشمش بخورم یا نه؟»
جواب این سوال مثبت است. البته مثبت بودن جواب این سوال به معنی اجازه مصرف بیحدومرز کشمش نیست!
حواستان باشد که کشمش از انگور درست میشود. انگور هم یکی از میوههای شیرین حاوی قند طبیعی است؛ بنابراین مصرف بیشازحد کشمش میتواند قند خونتان را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد.
بهطورکلی در هر دو قاشق غذاخوری کشمش حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات وجود دارد؛ بنابراین موقع انتخاب کشمش باید کربوهیدرات آن را هم بهعنوان بخشی از کربوهیدرات مجاز روزانهتان در نظر بگیرید.
با این گفتهها، درست است که نمیتوانید روی این ماده غذایی بهعنوان یک وعده اصلی حساب کنید؛ اما کشمش میتواند یک میان وعده جذاب و انرژیزا برایتان باشد.
در نهایت باید بدانید که …
قند موجود در کشمش بسیار بالاتر از قند موجود در انگور است. چون انگور در طول فرآیند خشککردن مقدار زیادی آب از دست میدهد؛ بنابراین در فصلهایی که انگور تازه وجود دارد، بهتر است آن را به جای کشمش نوش جان کنید.
آیا مصرف کشمش روی تنظیم قند خون تاثیر دارد؟
افرادی که روی مضرات کشمش برای دیابت تاکید دارند؛ تنها به میزان قند قابلتوجه آن اشاره کردهاند. درصورتیکه تحقیقات نشان میدهد مصرف کشمش به کنترل گلیسمی بعد از هر وعده غذایی کمک میکند.
محققان برای این آزمایش ۱۰ نفر را که متشکل از شش زن و چهار مرد بود انتخاب کردند. افرادی شرکتکننده در آزمایش دو روز در وعده صبحانه کشمش مصرف میکردند؛ و دو روز نان سفید. سپس محققان بعد از دو ساعت میزان قند خون آنها را اندازه میگرفتند.
این تحقیق به مدت هشت هفته انجامشده و نتیجه آن غافلگیرکننده بود! نتایج آزمایش نشان میداد که، میزان گلوکز در بدن شرکتکنندگان پس از مصرف کشمش به میزان قابلتوجهی کمتر از زمانی بود که آنها نان سفید مصرف کرده بودند.
مطابق این تحقیق و مطالعات مشابه؛ محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف کشمش میتواند در پاسخ گلیسمی بدن تاثیر مثبتی داشته باشد.
مطالب مرتبط: بهترین آجیل ها برای کاهش وزن را بشناسید!
چرا کشمش برای افراد دیابتی مفید است؟
به نظرتان مضرات کشمش برای دیابت بیشتر است یا فواید آن؟ وقتش رسیده کمی هم درباره مزایای این ماده غذایی بدانید. کشمش یکی از تنقلات کمکالری است که ارزش غذایی بالایی دارد. در ادامه کالری کشمش و مواد مغذی و ویتامین موجود در آن را برایتان آوردهایم. با دانستن این نکات بهتر میتوانید درباره مصرف این ماده غذایی تصمیم بگیرید.
میزان کالری و مواد مغذی موجود در کشمش (در هر ۴۵ گرم):
- کالری: ۱۲۹
- پروتئین: ۱٫۴۲ گرم
- چربیها: ۰٫۱۱ گرم
- کربوهیدرات: ۳۴٫۱۱ گرم
- شکر: ۲۸٫۰۳ گرم
- فیبر غذایی: ۱٫۹ گرم
- ویتامین C: یک میلیگرم
- کلسیم: ۲۷ میلیگرم
- آهن: ۰٫۷۷ میلیگرم
- منیزیم: ۱۵ میلیگرم
- پتاسیم: ۳۲۰ میلیگرم
- فسفر: ۴۲ میلیگرم
- سدیم: ۱۱ میلیگرم
مزایای مصرف کشمش
اگر همیشه مضرات کشمش برای دیابت برایتان مهم بوده است و به همین خاطر این خوراکی خوشمزه را از سبد غذاییتان حذف کردهاید، این قسمت از مقاله برای شما نوشتهشده. در این بخش قرار است مهمترین فواید کشمش برای بدن را بررسی کنیم. مطمئن باشید که بعد از خواندن این نکات حتما کشمش را استفاده میکنید. چون متوجه میشوید که هر میوه خوشمزهای فوایدش بیشتر از مضراتش است.
۱٫ کاهش اشتهای کاذب و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
فیبر وجود در کشمش برای کنترل اشتهای کاذب کمکتان میکند؛ و عملکرد دستگاه گوارشتان را بهبود میدهد؛ بنابراین اگر ریزهخواری دست از سرتان برنمیدارد و نمیتوانید دست از ناخنک زدن به غذاها و تنقلات مختلف بردارید؛ یا با مشکلات گوارشی مانند یبوست دستوپنجه نرم میکنید، راهش این است که کشمش را وارد برنامه غذایی روزانهتان کنید.
۲٫ افزایش تراکم استخوانها
کلسیم موجود در این ماده غذایی برای افزایش تراکم استخوانها مفید است. به همین خاطر کسانی که کشمش مصرف میکنند کمتر از سایرین در خطر ابتلا به بیماریهایی مانند پوکی استخوان، نقرس و آرتروز قرار دارند.
۳٫ بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن و حفظ تعادل آب در بدن
پتاسیم موجود در کشمش عملکرد سیستم عصبی بدن را بهبود میدهد و ماهیچهها را قوی میکند. همچنین پتاسیم برای حفظ تعادل آب موجود در بدن هم مفید است؛ بنابراین بدنتان همیشه هیدراته میماند و پوستی شاداب و جوان خواهید داشت.
۴٫ درمان کمخونی
اگر به دکتر مراجعه کردهاید و متوجه شدهاید که کمخون هستید، باید بدانید که کشمش درمانگر شما است. این ماده غذایی پرخاصیت سرشار از آهن است. به همین خاطر گاهی اوقات حتی پزشکان هم مضرات کشمش برای دیابتیها را نادیده میگیرند؛ و به افراد کمخون توصیه میکنند که حداقل دو قاشق غذاخوری کشمش در طول روز مصرف کنند.
-
کشمش شاهانی
83,000 تومان – 1,387,000 تومان -
کشمش شاهانی خارجی
45,000 تومان – 223,000 تومان -
کشمش طلایی شاهانی
102,000 تومان – 448,000 تومان
۵٫ پیشگیری از ابتلا به سرطان
سرطان همیشه در کمین است. تابش مستقیم نور خورشید، مصرف مواد غذایی ناسالم و صدها دلیل دیگر برای اینکه تومورهای سرطانی در بدن جا خوش کنند وجود دارد. پزشکان توصیه میکنند که برای پیشگیری از بروز این مشکل، مواد حاوی آنتیاکسیدان مصرف کنید. کشمش یکی از این مواد غذایی است.
آنتیاکسیدانی به نام کاتچینگ در کشمش وجود دارد که جلوی نفوذ رادیکالهای آزاد به بدن را میگیرد؛ و مانع از رشد تومورهای سرطانی میشود؛ بنابراین دیابتیها و سایر افراد جامعه با مصرف کشمش میتوانند خودشان را در برابر این بیماری خطرناک ایمن کنند.
مطالب مرتبط: بهترین آجیل ها برای بدنسازی کدامند؟ حتما بخوانید!
۶٫ کاهش التهابها و عفونتها در بدن
کشمش حاوی ترکیبی به نام پلی فنولیک است. این ترکیب بهعنوان یکی از آنتیاکسیدانهای ضدالتهابی شناخته میشود. به همین خاطر مصرف کشمش باعث کاهش التهابات در بدن میشود. همچنین کشمش برای از بین بردن عفونتها و تب مفید است.
بنابراین اگر دیابت دارید و به بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی مبتلا شدهاید، بهترین راه این است که کمی کشمش را بهعنوان میان وعده نوش جان کنید. این ماده غذایی از بدن در برابر بیماریهای عفونی و ویروسی بهخوبی محافظت میکند.
از دیگر خواص کشمش میتوان به تقویت قدرت بینایی، حفظ سلامت دهان و دندان، کمک به تنظیم وزن، شفاف و درخشان شدن موها، تنظیم فشارخون و تقویت قوای جسمانی اشاره کرد.
با این گفتهها حتما متوجه فواید کشمش شدهاید؛ بنابراین موقع مصرف این ماده غذایی تنها به مضرات کشمش برای دیابت فکر نکنید؛ و خواص آن را هم در نظر بگیرید.
سخن آخر
پزشکان مصرف اغلب غذاها و میوههای شیرین را برای دیابتیها محدود میکنند. به همین خاطر اغلب افرادی که با بیماری دیابت مواجه هستند همیشه مضرات مواد غذایی را میبینند. توجه داشته باشید که همه مواد غذایی برای شما مضر نیستند. شاید مضرات قند و شیرینی و نانهای سفید بیشتر از فایده آنها باشد، اما این موضوع برای مواد غذایی سالم مانند میوهها درست نیست!
ما در این مقاله فواید کشمش را آوردیم و گفتیم که تحقیقات نشان داده که کشمش میتواند قند خون افراد دیابتی را به حد نرمال نزدیک کند؛ بنابراین بهتر است بهجای تمرکز کردن روی مضرات کشمش روی دیابت، کمی هم به فواید آن فکر کنید؛ و خودتان را از خوردن آن محروم نکنید.
البته موقع مصرف کشمش حتما باید اعتدال را رعایت کنید. چون زیادهروی در مصرف هر ماده غذایی میتواند عوارض جبرانناپذیری برای بدن داشته باشد. ازجمله مشکلات ناشی از افزایش قند خون میتوان به بروز مشکلات کلیوی، کاهش بینایی، دیر خوب شدن زخمهای بدن، آسیبهای عصبی، افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی اشاره کرد.
برای مصرف کشمش هم میتوانید در فصل انگور آن را تهیهکرده و خشک کنید؛ هم میتوانید نسبت به خرید کشمش اقدام کنید. با توجه به شرایطی که دارید بهترین گزینه پیش رویتان را در نظر بگیرید.
خرید خشکبار و خرید آنلاین آجیل با بارجیل
فروشگاه بارجیل ارائه دهنده آجیل مخلوط، خشکبار و میوه خشک با بهترین کیفیت و متنوع ترین محصولات است. شما میتوانید تنها با چند کلیک محصول مورد نظر خود را خریداری و در سریعترین زمان ممکن درب منزلتان تحویل بگیرید.