مزایای شگفت آور بادام هندی برای دستگاه گوارش
بادام هندی از کجا آمده است؟
یکی از آجیلهای خوشمزهایی که ما با آن سر و کار داریم به طور قطع بادام هندی است. این آجیل علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه است، بسیار سالم و مقوی نیز میباشد. اما آیا میدانیم که از کجا آمده؟
بادام هندی بومی کشور برزیل است. کاشفان پرتغالی وقتی با این میوه و خصوصیات جذاب آن در برزیل آشنا شدند، آن را به کشور هند بردند تا در آنجا به کشت و تجارت بادام هندی بپردازند. از این رو با توجه به آنکه این میوه از کشور هند به تمام دنیا معرفی شد در بسیاری از مناطق با نام هند شناخته میشود. بااینحال امروزه بزرگترین تولیدکنندگان بادام هندی کشورهای ویتنام و نیجریه هستند و پس از آنها کشورهای هند، ساحل عاج و فیلیپین قرار دارند.
میوه بادام هندی با مغزهای دیگر مانند فندق و بادام متفاوت است. بادام هندی که ما میشناسیم از انتهای سیب بادام هندی میروید. همیشه پس از چیدن سیب بادام هندی، قسمت انتهایی آن جدا شده و سپس پوسته سخت روی این قسمت شکسته و جدا میشود. مردم بومی مناطق کشت بادام هندی از سیب آن در پختوپز غذاها استفاده میکنند.
اما در این مطلب مجله بارجیل قرار نیست به تاریخچه بادام هندی بپردازیم بلکه میخواهیم ببینیم که بادام هندی تا چه حد برای سلامتی و دستگاه گوارش ما مفید است.
مزایای بادام هندی برای سلامتی
بادام هندی خواص بسیار زیادی برای سلامتی ما دارد. به همین دلیل است که یکی از محبوبترین آجیل ها در سراسر جهان است. یکی از خواص بادام هندی برای سلامتی، بهبود عملکرد قلب بهعلت تراکم بالای مواد مغذی و تأمین بسیاری از ویتامینهای موردنیاز بدن در آن است. از دیگر خاصیت بادام هندی برای سلامتی میتوان به این اشاره کرد که این آجیل منبع غنی از اسیدهای چرب غیراشباع و انواع دیگری از ترکیبات مفید از قبیل پروتئین گیاهی، فیبر غذایی، مواد معدنی مانند مس، روی و منیزیم و آنتیاکسیدانها بهشکل ترکیبات فیتوسترول و فنولیک میباشد. ترکیب دانهی بادامهندی تقریباً ۲۱ درصد پروتئین، ۴۶ درصد چربی و ۲۵ درصد کربوهیدرات است (بخشی از آن فیبر غیرقابلهضم است) که آن را ازلحاظ غذایی به گزینهای سیرکننده و مملو از پروتئین و چربی تبدیل میکند. اما اجازه دهید در این بخش به طور مبسوط تری به فواید بادام هندی بپردازیم:
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
بسیاری از تحقیقات این امر را ثابت کرده است که بادام هندی بهعلت دارا بودن اسیدهای چرب سالم، پروتئینهای گیاهی، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی، مواد گروه کاروتنوئید و فیتواسترولها که دارای قابلیت آنتی اکسیدان هستند میتواند در مقابله با بیماریهای قلبی بسیار مفید باشد. مصرف مداوم بادام هندی میتواند با از بین بردن بسیاری از عوامل بیماری قلبی مانند کلسترول و فشار خون بالا و چاقی از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند. ترکیبات فیتواسترول موجود در بادام هندی با تقویت غشای خارجی سلولها جذب کلسترول را کاهش داده و از تشکیل پلاک در عروق قلب جلوگیری میکنند. بادام هندی با کاهش تری گلیسیرید و التهاب در بدن نیز به کاهش احتمال بروز بیماری قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی کمک میکند. اما کاهش خطر بیماری های قلبی تنها خاصیت بادام هندی برای سلامتی ما نیست.
مطالب مرتبط: آیا کشمش برای دیابت ضرر دارد؟ دیابتی ها حتما بخوانند!
مقابله با تشکیل سنگ کیسه صفرا
یکی از خواص بادام هندی برای دستگاه گوارش ما مقابله با تشکیل سنگ کیسه صفرا است. سنگ کیسه صفرا از طریق سخت شدن کلسترول موجود در صفرا تشکیل میشود. معمولاً کبد آنقدر کلسترول ترشح نمیکند تا با سخت شدن منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا شود ولی اگر کبد در وضعیت سلامتی مناسبی نباشد و میزان کلسترول در بدن بالا باشد، با چسبیدن کلسترول به مواد دیگر مانند کلسیم، در کیسه صفرا سنگ تشکیل میشود. خاصیت کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب در بادام هندی میتواند از بروز چنین عارضه خطرناکی جلوگیری کند.
کمک به کاهش وزن و پایین نگه داشتن آن
با وجود آنکه بادام هندی عضوی از محصولات کمکالری بهشمار نمیرود ولی بهعلت وفور مواد معدنی و اسیدهای چرب موردنیاز برای کاهش وزن در آن، گزینه مناسبی برای افزودن به رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن محسوب میشود. بهعلت وجود پروتین، فیبر، چربی و کربوهیدراتهای دیگر در بادام هندی، مصرف آن باعث ایجاد احساس سیری میشود که در کاهش وزن نقش کلیدی دارد. ترکیب آمینو اسید ال-آرجینین و چربی موجود در بادام هندی، عامل اصلی ایجاد حس سیری پس از مصرف آن است. این آمینو اسید همچنین میتواند انعطاف عروق را بالا برده و گردش خون را بهبود بخشد.
کمک به حفظ سلامت استخوانها با بادام هندی
از فواید دیگر بادام هندی که میتوان به آن اشاره کرد تقویت استخوان هاست.وجود کلسیم، منیزیم و پتاسیم در بادام هندی همراه با سدیم پایین موجود در آن منجر به مقابله با دفع مواد معدنی از استخوان میشود. فواید مصرف بادام هندی برای استخوانها همچنین ناشی از ویتامین K موجود در آن هستند. این ویتامین در کنار مواد معدنی بهویژه کسیم عامل اصلی مقابله با پوکی استخوان و جلوگیری از شکستگی هستند.
مطالب مرتبط: مفیدترین انواع مغزها کدامند+ بهترین مغزها برای بدن
کمک به جلوگیری از سرطانهای پروستات، کبد و روده بزرگ
مصرف روزانه مغزهایی مانند بادام هندی منجر به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطانها بهویژه سرطانهای دستگاه گوارش مانند سرطان کبد و روده بزرگ میشود. مغزها منبع عالی ترکیبات آنتی اکسیدان هستند. این مواد با کاهش سطح رادیکالهای آزاد در بدن که به سلولها آسیب زده و منجر به تخریب DNA و جهش ژنتیکی و سرطان میشوند، به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکنند.
تقویت عملکرد مغز
قسمت عمده مغز از چربی تشکیل شده و برای عملکرد صحیح خود نیازمند اسیدهای چرب سالم است. بادام هندی منبع مناسبی از این نوع اسیدهای چرب است و مواد معدنی دیگر موجود در آن مانند روی، آهن و مس در عملکرد کل دستگاه عصبی نقش مثبت دارند. کمبود برخی از اسیدهای چرب منجر به بروز بیماریهای ذهنی مانند بیشفعالی، اضطراب، افسردگی، نقص در یادگیری و زوال عقل میشوند.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
بادام هندی سرشار از انواعی از اسیدهای چرب است که نرخ آزادسازی قند در خون را آهسته میکنند. اسید آناکاردیک موجود در بادام هندی در تحریک انتقال و کنترل قند در خون مؤثر است. بادام هندی با کاهش التهاب در بدن میتوان مقاومت به انسولین کاهش داده و با تشکیل بیماری دیابت مقابله کند. مصرف بادام هندی میتواند عوارض ناشی از دیابت مانند فشار خون سرخرگی، چاقی و خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
علاوه بر بادام هندی چهار مغز دیگر وجود دارد که محققان در مورد آنها به این نتیجه رسیدهاند که کمک بسیاری به دیابت میکنند. جهت آشنایی کامل با این مغزها میتوانید به مقاله مرتبط زیر مراجعه کنید:
مطالب مرتبط: پنج مغز برتر برای دیابت
کمک به جلوگیری از سردردهای میگرنی
بادام هندی با کمک به عملکرد سالم مغز و بهبود گردش خون و نیز کاهش فشار خون میتواند در مقابله با سردرد مفید باشد. بادام هندی همچنین با ایجاد مقاومت در مقابل تغییرات سریع در قند خون که یکی از عوامل بروز میگرن هستند نیز به مقابله با سردرد کمک میکند.
حفظ سلامت پوست با بادام هندی
مواد مغذی موجود در بادام هندی ازجمله اسیدهای چرب سالم به حفظ رطوبت پوست و جلوگیری از ناراحتی، خشکی و پیری آن کمک میکنند. بادام هندی همچنین منبع مناسبی از مس بهشمار میرود که در تولید رنگ دانههای پوست و مو و در تولید کلاژن و حفظ انعطاف پوست نقش دارد.
نحوه و موارد مصرف بادام هندی
بادام هندی عمدتاً بهصورت خام یا برشته مصرف میشود. دو فرایند اصلی برشته کردن بادام هندی بهصورت خشک و با روغن است. بادام هندی بوداده خشک برای استفاده در کیک و شیرینیپزی مناسب است و بادامهندی بوداده با روغن برای مصرف معمولی یا استفاده برای تزئین غذا بهتر است. در صورت نیاز به نمک پس از بو دادن با روغن نمک به آن اضافه میشود و در روش بدون روغن، بادام هندی ابتدا در آب نمک خیسانده و خشک شده و سپس بو داده میشود. انواع خاصتر فراوری بادام هندی با دارچین، عسل یا ادویهها و چاشنیهای دیگر بهجای نمک انجام میشود. فراوری با بودادن سبب میشود که طعم غنی این محصول برجستهتر و بافت آن تردتر شود.
روشهای بیشماری برای افزودن بادام هندی به وعدههای غذایی وجود دارند: مصرف خام بادام هندی بهعنوان خوراکی سالم، افزودن بادام هندی به گرانولا یا بلغور جوی دوسر برای صبحانه، مصرف کره بادام هندی با میوهها و افزودن مقداری بادام هندی به سالادها. برخلاف اکثر مغزهای دیگر، بادام هندی از مقدار قابلتوجهی نشاسته برخوردار است و بههمین دلیل میتوان از آن بهعنوان عامل غلیظکننده در شیر، سوپ، آش، خورشها یا غذاها و دسرهای دیگر استفاده کرد بهویژه اگر قبل از استفاده در آب خیسانده شود.
بادام هندی را به سبد غذایی خود اضافه کنیم
امیدواریم که این مطلب مورد قبول شما عزیزان واقع شده باشد و با خیال راحتتر و خاطری آسودهتر بادام هندی را به سبد غذایی خود اضافه کنید. نه فقط به خاطر اینکه بادام هندی بسیار برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است بلکه به خاطر مواد بسیار کاملی که در آن وجود دارد. اگر شما هم علاقه دارید که بادام هندی را راحت تهیه کنید و کیفیت آن هم برای شما مهم است در این صورت بارجیل میتواند یکی از بهترین گزینهها باشد!
برای خرید بادام هندی کلیک کنید!