خرید آنلاین آجیل با بارجیل
بارجیل یک فروشگاه اینترنتی آجیل است که روزبهروز در حال گسترش فعالیتهای خود است. خرید میوه خشک بارجیل شاید تجربهای باشد که کمتر با آن مواجه شده باشید. با خرید اینترنتی میوه خشک، آجیل و یا تنقلات دیگر از بارجیل میتوانید از خرید یک محصول باکیفیت با قیمت مناسب و تحویل هر چه سریعتر مطمئن باشید.
قرنها از میوههای خشک مانند کشمش، آلو، برگه قیسی و انجیر خشک استفاده میشده و شواهد خشک کردن میوهها زیر نور آفتاب برای نگهداری از آنها، به ۱۴۰۰۰ سال پیش بازمیگردند. بعدها نیز در نقاطی از جهان که نور آفتاب به حد کافی قوی نبود یا در فصول کمآفتاب، از برپا کردن آتش در تونلها گرمای موردنیاز خشک کردن میوههای خشک تأمین میشد.
امروزه برای خشک کردن میوههای سنتی مانند خرما، انجیر، آلو، کشمش، قیسی، هلو، سیب یا گلابی از روشهای مشابهی با استفاده از آفتاب یا گرما با کمترین فراوری یا حداقل استفاده از افزودنیها استفاده میشود. میوههای خشک غیرسنتی مانند بلوبری، کرانبری، توت فرنگی و انبه را ممکن است قبل از خشک کردن به کنسانتره میوه یا ترکیبات گوگردی آغشته نمایند. سازمانهای مربوط به بهداشت غذا و دارو از جمله سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا استفاده از ترکیبات گوگردی برای حفظ رنگ و تازگی میوه را بدون خطر میدانند ولی برخی از افراد ممکن است بسته به سلیقه خود ترجیح دهند که از این گونه محصولات اجتناب نمایند.
پیشرفتهای فناوری منجر به توسعه روشهایی برای خشک کردن میوه شدهاند که از خشک کردن زیر نور آفتاب بسیار بهینهتر هستند و امکان حفظ مواد مفید موجود در میوه پس از خشک شدن آن را فراهم میکنند. اگر دما به حد کافی بالا نباشد ممکن است فرایند خشک کردن زیر نور آفتاب بسیار زمانبر شود و اگر دما بیش از حد بالا باشد ممکن است مواد مفید موجود در میوه از بین بروند. از روشهای پیشرفته خشک کردن میوه میتوان به این موارد اشاره نمود: آبگیری اسمزی که در آن انرژی موردنیاز بسیار کمتر بوده ولی فرایند خشک کردن میوه بسیار بهینهتر است. خشک کردن در خلاء که در آن از گرمای کمی استفاده میشود. خشکسازی جابجایی مایکروویو که در آن از امواج الکتریکی برای کاهش زمان خشک کردن و مصرف انرژی استفاده میشود و روش خشک کردن فریز-درای که در آن گرمایی در کار نبوده ولی کیفیت و مواد مفید موجود در میوه بهتر حفظ میشوند.
مطالب مرتبط: پنج خاصیت متمایزکننده کشمش
مواد مغذی میوه خشک
میوههای خشک منبع ارزشمندی از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و ترکیبات گیامایه بوده و با توجه به ماندگاری بالا و طعم دلپذیرشان، تنقلات مناسبی بهعنوان حایگزین تنقلات مضر دیگر محسوب میشوند. میوههای خشک در طی فرایند خشکسازی با از دست دادن آب خود به نوعی به میوه فشردهشده و تغلیظ شده تبدیل میشوند و معمولاً حداقل نیمی از اندازه خود را از دست میدهند. یک چهارم پیمانه یا ۴۰ گرم میوه خشک بهعنوان یک وعده استاندارد معرفی شده طوری که این میزان کم از میوه خشک سرشار از مواد و ترکیبات مفید برای بدن بوده و منبع قابلتوجهی از فیبر خوراکی و پتاسیم به شمار میرود. در کنار این مواد مفید، میوههای خشک معمولاً سرشار از منیزیم، آهن و فسفر بوده و هر نوع از آنها از خواص و ترکیبات مفید مربوط به خود نیز برخوردار است چراکه میوههای خشک معمولاً خواص میوه تازه را تا حد بالایی در خود حفظ میکنند. دو خاصیت استثنایی میوههای تازه که معمولاً در فرایند خشک کردن مقداری از آنها از بین میرود، ویتامین C و تیامین هستند که به حرارت حساس میباشند ولی در فرایند فریز-درای مقدار قابلتوجهی از آنها حفظ میشود. یکی از دسته ترکیبات بسیار مفید میوهها که در میوههای خشک نیز موجود هستند، ترکیبات گروه گیامایه هستند که شامل اسیدهای فنولی، مواد فلاونی (آنتوسیانیدینها، فلاونها، فلاونولها و ایزوفلاونها)، استروژنهای گیاهی و مواد کاروتنی میباشند. ترکیبات فنولی بیشترین میزان مواد گیامایه در رژیم غذایی را به خود اختصاص میدهند و با مصرف میوههای خشک میتوان تا حد بالایی این نوع از ترکیبات آنتیاکسیدان را تأمین نمود. میوههای خشک غلظت بالایی از ترکیبات مفید را در خود دارند ولی میزان کالری آنها نیز نسبت به میوه تازه بالاتر است پس کنترل میزان مصرف میوههای خشک از اهمیت برخوردار است.
با وجود نگرانیها در مورد قند موجود در میوههای خشک میتوان گفت که قند موجود در محصولاتی که قند افزودنی در خود نداشته باشند از نوع فروکتوز و گلوکز طبیعی بوده و اثر چشمگیری در واکنش قندی بدن ندارند. این نوع از قندها معمولاً واکنش انسولینی متعادلی در بدن ایجاد میکنند. از سوی دیگر، افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف میوههای خشکی که قند افزوده به همراه دارند با احتیاط بیشتر رفتار نمایند ولی متخصصان تغذیه در مورد افراد سالم عنوان میکنند که میزان اندک قند طبیعی موجود در میوههای خشک در مقابل فواید و ترکیبات بسیار مفید موجود در آنها قابل چشمپوشی هستند.
یک روش جالب برای خشک کردن میوه
روشی که میخواهیم کمی شما را با آن آشنا کنیم روش فریز درای نام دارد. در این روش میوه به جای قرار گرفتن در معرض تبخیر، در معرض فرآیند تصعید قرار میگیرد. در روش فریز درای، میوهها را پس آمادهسازی بر روی سینیهایی داخل فریزهای خاص قرار داده و تا ۴۰ درجه سانتیگراد زیر صفر سرد میکنند. جهت آشنایی بیشتر با این روش به مقاله مرتبط زیر مراجعه کنید:
مطالب مرتبط: روش فریز درای در خشک کردن میوهها
خواص و فواید میوه خشک
میوهها معمولاً بخشی از رژیم غذایی توصیهشده متخصصان تغذیه برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲، برخی سرطانها و چاقی هستند چراکه در تأمین ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و مواد گیامایه بسیار مؤثر میباشند.
میوههای خشک سنتی که فراوری کمتری بر آنها انجام میشود مانند کشمش، آلو، خرما و انجیر دارای مواد و ترکیبات مشابه حالت تازه خود هستند و درنتیجه فواید بسیار مشابهی نیز به همراه دارند. از سوی با توجه به تبخیر آب موجود در میوه در فرایند خشکسازی، بسیاری از این مواد و ترکیبات موجود در میوهها بسیار غلیظتر نیز میشوند. برای مثال مواد گیامایه و فیبر موجود در میوههای خشک بسیار غلیظتر از میوه تازه هستند و ترکیب این دو ماده مفید در کاهش خطر بسیاری از عوارض و بیماریها از قبیل بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش فشار خون، کاهش واکنش بدن به قند و بهبود سلامت چربیهای موجود در خون با کاهش کلسترول بد در بدن مؤثر است. از سوی با توجه به آنکه فیبر، غذای باکتریهای مفید موجود در دستگاه گوارش محسوب میشود، میوههای خشک را میتوان محصول پروبیوتیک تلقی کرده و مصرف آنها میتواند منجر به رشد و تقویت باکتریهای مفید موجود در روده بزرگ و بهبود سلامت دستگاه گوارش شود.
پژوهشها نشان میدهند افرادی میوه خشک مصرف میکنند نسبت به افرادی که میوه خشک مصرف نمیکنند کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا شده، وزن کمتری داشته و دور کمر آنها کوچکتر است و بهعلت وجود ترکیبات ضدالتهاب و آنتیاکسیدان در میوه خشک این افراد کمتر نیز به سرطان مبتلا میشوند پس افزودن میوه خشک به رژیم غذایی امری بسیار مفید و توصیهشده محسوب میشود.